Churp Churp

Tuesday, March 6, 2012

Hari Pertama, Semester 4

SALAM semua ! 

hari ni 5 mac 2012, n hari ni 1st day myna as student semester 4, degree in accountancy kat Uitm Bandaraya Melaka. so, xde ape sgtt yang berubah la kan. myna still stay kat umah sewa yang sama. still ngan housemate yang sama. so, yang beza cuma semester baru je la :) 

so, nak cerita pasal pengalaman 1st day class tadi. ecece, da macam nk cerita 1st tyme masuk U je kan. hee. 1st class tadi clas mgt534 kul 10.30pagi. nak dijadikan cerita kan, jadual kiteorang salah. kiteorang semua 1 class dtg pukul 8.30 pagi. excited 1st day kan, padahal semua salah clas, dengan confident siap da ready duk dalam class da. sekali rupenye ade lecturer masuk, ckp bukan class kiteorang. so, ape lago, kiteorang pun keluar la dari class uh, maluuuuuuu. HAHA :p 

after dat, kiteorang xbalik la umah kan, just stay smpai kul 10.30 pagi dan da ready nk masuk class mgt534 uh. :) semua punctual, sbb da dtg awal2 pagi kan. :p . bercerita pasal clas mgt 534 tu pulak, kiteorang kene share class ngan class lagi satu, class BACC4B.so, total dalam class uh ade 66 orang la. sbb class myna pun da 33 orang. :) and lecturer mgt534, pn.zainah sgt besh :) 

lepas kenal kenal semua dengan lecturer, kul 12 da bish class da. then terus gy mam kat kedai mara uh. kat situ makanan sedapp n pedass ! hee :)  

nak dijadikan cerita, sepatutnye ptgg uh ade class far400 kul 2.30ptg, tapi cancel. so, dengan gembiranya balik la rumah dan berehat rehat :)) tapi before uh, sempat gy kedai buku POPULAR kat Aeon Jusco, then shopping2 barang2 alat2 tulis, n selamat guna baucer buku 1 Malaysia RM50 sahaja :) 

then, singgah melaka sentral pulak, sbb housemate myna nk beli shawl kat sana. so, dengan myna sekali beli pashmina. hee, mane boleh lepaskn peluang kan. tapi duit JPA xmasuk lagi ! cepaatt laaa pakcik JPA masukkan duit kami. bnyak bnde kene byar ni. 

then, balik umah. tu je laa kisahh 1st dayyy semester 4 ni. HAHA. bosan kan? bnde same je pun. classmate pn muka sama je. :p so, perasaann xde la excited sgt. hee. 

so, dis semester 4 ni, myna amik 8 subject. total credit hours : 23 hours. waahhh ! cuak ! bnyak kannn. seriusly kene struggle dis sem. dengan far400 uh lagi. hm. 

korang doakan yang terbaik untk myna ye :) 

bye :) 


p/s : hanya mampu berserah. 

3 comments:

  1. jom join segmen sy
    http://lavender498032.blogspot.com/2006/03/segmen-amalina-yaakub-dan-rayha-rozi-ay.html

    ReplyDelete
  2. singgah sini dari segmen http://thescreammer.blogspot.com/2012/03/cikabbits-superduper-ga.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...